Tänk på att ALLTID välja spelbolag med svensk spellicens. Om du går till ett bolag utan licens saknar du mycket av det skydd som du annars har. Läs mer om svenska spelbolag på snabbacasino.nu.

Spelbolag som inte har licens i Sverige omfattas nämligen inte alls av svensk lag och du saknar därför flera av dina rättigheter. Utöver det måste du även skatta på pengar du vinner hos spelbolag som saknar licens. Detta samtidigt som spelbolag med svensk spellicens alltid ger skattefria vinster.

Så hittar du om ett spelbolag har svensk licens

Hos svenska Spelinspektionen kan man alltid se den senaste och uppdaterade listan över vilka spelbolag som har licens för att verka i Sverige. Den visar både företagsnamnet men det kan ibland vara lite missvisande då det inte alltid är samma som sidorna de driver.

Se istället under ”Webbadresser” under varje företag för att se om det bolaget du funderar på har svensk licens. Du kan även söka på sidan (CTRL+F i Chrome på Windows) för att snabbt hitta det spelbolaget du letar efter.

  1. Företagets juridiska namn. Kan som sagt skilja sig från deras sidors namn. Se till exempel AG Communications Limited som bedriver sidor som Vikingslots.com och Mrplay.com.
  2. Hur länge är deras licens giltig. Tänk dock på att detta är ett minimum. De flesta kommer givetvis förlänga sina licenser men det är datumet på deras senaste ansökan hur länge den är giltig.
  3. Här ser man om spelbolaget har fått några anmärkningar från Spelinspektionen eller böter för något. Oftast är detta mer en teknikalitet och inget du som konsument behöver bry dig om men kan vara bra att veta att man kan se det här.
  4. Här är det viktiga. Vilka webbadresser är det som omfattas av deras licens. Dels ser du här vilka bolag du kan spela på som har licens men du får även information om flera olika sidor har samma ägare och delar samma licens.