Inom betting och odds fortsätter det att växa när det kommer till antalet saker som det går att betta på. Visst det är ingen hemlighet att betting på sport har varit nummer 1 i många år och så lär det förbli för alltid. Men faktum kvarstår att det finns otroligt mycket mer att upptäcka för den som vill det.

Idag går det att betta på de mest obskyra sakerna. Kommer det regna på midsommar eller blir det snö på julafton är två typer av vadslagning som visar hur långt det gått med olika alternativ. Detsamma gäller betting på valutor där du kan oddsa på om euron eller dollarn kommer att vara mest värd om 1 år. Dessutom dyker det upp allt fler obskyra marknader även inom sportens värld. Vem vinner slantsinglingen i Super Bowl eller hur många gånger säger presidenten för USA ett visst uttryck i sitt tal. 

vad kan jag oddsa på

Fotboll är och förblir nummer 1

Det är ingen hemlighet att fotbollen är och förblir den största sporten i världen. Detta gäller också antalet marknader som finns tillgängliga. Ingenting har fler alternativ än fotbollsmatch vad gäller odds och betting. Därför har du också utmärkta förutsättningar vad gäller odds på fotboll. I Sverige är det Allsvenskan som är den inhemska ligan och trots relativt låg standard är det läktarkulturen som lockar spelare. 

Men det är Premier League som är störst generellt när det kommer till betting. Den brittiska ligan är fantastisk och världens bästa fotbollsliga. Sverige har en lång tradition vad gäller betting på Premier League då den sträcker sig tillbaka till Tipsextras lansering år 1934. Det finns också flera andra ligor att betta på som Europas toppligor inklusive Bundesliga, Serie A, La Liga och Ligue 1.

Men intresset är som störst vad gäller fotbollsbetting under VM och EM. Det är dessa två turneringar när du har chansen att kunna njuta av en upplevelse som är något alldeles extra. Det kommer att ge dig oerhört mycket spelglädje har vi stora förhoppningar om. Framförallt finns det extra mycket bettingbonusar och annat skoj att upptäcka för dig under VM och EM för landslag.

E-sport fortsätter att öka

Länge var E-sport ansett vara något datanördar höll på med och som allmänheten inte behövde bry sig om. Så är verkligen inte fallet numera när e-sportens värld blivit allt större. Det betyder att du kommer att ges möjligheter att kunna upptäcka odds på CS:GO och mycket mer. 

Hos spelbolagen idag finns det oerhört många alternativ att upptäcka inom E-sportens värld. Det har inneburit att du kan hitta odds på CS:GO men också andra e-sporter som League of Legends, Dota 2, Rocket League och många fler. Det gör att du totalt får en upplevelse som ger något alldeles speciellt för dig. Du kan själv upptäcka allt som finns tillgängligt hos svenska spelbolag idag.

Betting på underhållning och specialer

Denna kategori är den som kanske är mest unik och annorlunda. Här kan du verkligen hitta allt och lite till. Länge var det främst talangtävlingar och prisceremonier som det gick att oddsa på utgången av. Men idag finns det allt möjligt och lite till.

Snö på julafton eller sol på midsommar är två roliga alternativ. Men de största pris ceremonierna som Oscarsgalan, Golden Globe och Emmys är också spännande alternativ med många marknader. Oavsett vilket får du väldigt många galor under ett år att oddsa på. Det finns också svenska motsvarigheter som Rockbjörnen, Kristallen, Guldbaggen och Grammis-galan.

Olika talangprogram är också vanliga för odds. Melodifestivalen och Eurovision Song Contest är givetvis de två största alternativen. Men du hittar också Idol, Talang, Let’s Dance och många fler. Oddsa på vem som åker ur i nästa veckas avsnitt eller lägg långtidsspel på den deltagare du tror vinner hela tävlingen.

Betting på Politik

Politiska val är ett annat alternativ som definitivt är värt att prova på om man gillar det. När det är amerikansk presidentval finns det mycket intressant att upptäcka. Allt från vem som vinner valet till hur varje delstat röstar finns att oddsa på. Till och med när presidentkandidaterna ska utses finns det många möjligheter att betta. 

I Sverige är det riksdagsvalet som har flest alternativ. Du kan oddsa på vilket parti som får flest röster eller vem som blir nästa statsminister. Andra alternativ är head 2 head mellan olika partier eller om något parti åker ur riksdagen vilket är fallet om man får färre än fyra procent. Den som är kunnig och gör sin research om politik kommer definitivt att hitta flera intressanta marknader att upptäcka och kan slå oddsen i tillägg.

Andra sporter att oddsa på

Vi har nämnt fotboll och e-sport men det finns mycket mer än så att upptäcka för den som vill det. Du kan nämligen ta del av odds på hundratals olika marknader dagligen på andra sporter också. Ett tips är att spela hos ett spelbolag utan konto där du får uttag på direkten med Swish och Trustly. 

Ishockey är kanske den sport som är näst mest populär i Sverige efter fotboll. Varje år gör Tre Kronor upp i VM och då finns det extra mycket möjligheter till odds och betting då intresset är stort. Ännu större intresse är det kring OS vart fjärde år när alla de bästa NHL-spelarna är med. Förutom landslagshockey är det SHL, KHL och framförallt NHL som många gillar att oddsa på.

Tennis är också en sport lämpad för betting på ett utmärkt sätt. Det finns många odds att upptäcka i tennisens värld. Sverige var dominanta i tennis förr i tiden. Men idag är den forna storhetstiden ett minne blott. Dock har du fortfarande extremt bra möjligheter vad gäller betting på tennis vilket du säkerligen kommer att glädjas åt. Spela hos betting utan konto när du oddsar på tennis och du får ut betydligt mer av din betting.

Spela ansvarsfullt

Oavsett vilken kategori du väljer att oddsa på rekommenderar vi dig alltid att spela ansvarsfullt. Det finns mycket att upptäcka för dig som vill det men spel kan vara förenat med risker för vissa. Se därför till att sätta gränser som du kan hålla dig till och försök aldrig att jaga ikapp några förluster. Då kommer du istället att upptäcka allt det positiva med odds och betting vilket är mycket trevligare.